صدای بورس - مهراز حبیبی ؛ اما چه چیزی باعث این تغییر شده است؟ دو دلیل: اول، تورم ناشی از همهگیری کرونا و دوم تلاش مقامات پولی ایالات متحده برای توقف افزایش از طریق بالا بردن نرخ بهره.
افزایش نرخ بهره پایه فدرال رزرو ایالات متحده به نوبه خود با ارائه بازده اعتباری بالاتر به جذب سرمایه گذاران به سمت دلار کمک کرده است و علاوه بر آن، ترس از بحران گاز در اروپا - اگر روسیه تصمیم بگیرد عرضه را قطع کند - خریداران را از یورو دورتر کرده است، روندی که بانک مرکزی اروپا نیز سعی دارد با افزایش نرخ بهره مقابله کند.
همانطور که نمودار نشان میدهد، دلار شدیدترین افزایش خود را از ماه مارس به بعد، اندکی پس از تصویب فدرال رزرو برای اولین بار در بیش از سه سال گذشته در نرخ بهره هدف خود، تجربه کرد. با این حال، تقویت ارزش دلار در برابر یورو، ین و پوند استرلینگ در نوامبر ۲۰۲۱ حدود ۵ درصد بود، زمانی که پیشبینیهای تورمی افزایش آتی نرخهای بهره را پیشبینی میکرد و سرمایهگذاران شروع به شرطبندی بیشتر روی دلار کردند.
بر اساس گزارش یاهو فایننس، از ۲۹ ژوئیه ۲۰۲۲، دلار در دوازده ماه قبل ۲۳ درصد در برابر ین افزایش یافت و ۲ آگوست ۲۰۲۱ را به عنوان مرجع در نظر گرفت. در همین مدت، دلار در برابر یورو ۱۶ درصد و در برابر پوند استرلینگ ۱۴ درصد افزایش یافت. یوان چین نیز به نوبه خود تنها کمتر از ۵ درصد از ارزش خود را در برابر ارز ایالات متحده از دست داده است.
نظر شما